Koelinstallaties doorstaan hitterecords

De temperatuurrecords van deze zomer vormden een mooie testsituatie voor koelsystemen in computerruimtes en datacenters. Gelukkig bleken ze de hitte goed aan te kunnen.

Deze zomer sneuvelde het ene temperatuurrecord na het andere. En de verwachting is dat het daar niet bij blijft. Als gevolg van klimaatverandering moeten we er rekening mee houden dat extremer weer in de nabije toekomst steeds vaker voorkomt. Koelinstallaties moeten daar in hun ontwerp op voorbereid zijn. Zodat ook bij extremer weer de apparatuur in uw computerruimte of datacenter optimaal blijft draaien. In dat opzicht vormden de recente hittegolven een mooie testsituatie.

Goede prestaties ondanks hitte

De grote vraag was dus: blijven de huidige koelsystemen bij extreem hoge temperaturen veilig en bedrijfszeker werken? Gelukkig kregen we daar deze zomer een positief antwoord op. Koelinstallaties bleven tijdens de hitterecords goed presteren, zo merkten we ook bij APAC. APAC Services kon alle beheerde koelinstallaties eigenlijk zonder grote inspanningen in bedrijf houden. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst – voor ons team én voor onze opdrachtgevers.

Bent u klaar voor meer heet weer?

Koelsystemen blijken dus goed bestand tegen de hitte. Toch is het raadzaam om uw installatie voor te bereiden op extremere buitentemperaturen. Zo voorkomt u uitval en houdt u uw data veilig. Meer weten over het juiste gebruik van uw koelinstallatie? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.