Nieuwe computervloer voormalig Telegraaf-pand

In opdracht van BAM Bouw en Techniek mag APAC Raised Floors een verhoogde computervloer leveren en monteren in het oude pand van De Telegraaf in Amsterdam.

Het rijksmonument van architect J.F. Staal dat onderdak bood aan de drukkerij en het redactiekantoor van De Telegraaf, wordt nu verhuurd aan een internationaal bekende gamebouwer. Deze ziet een locatie in Amsterdam als bepalend voor de eigen identiteit. Voordat de huurder in het pand trekt, vindt eerst een grote verbouwing plaats. Het gebouw krijgt onder andere twee ingangen: aan de Nieuwezijds Voorburgwal en aan de Kalverstraat. Ook komt er voor de medewerkers een inpandige parkeergarage voor 24 auto’s, 30 scooters en 300 fietsen. Én een verhoogde computervloer.

Datakabels en installaties onder de vloer

Van het totale oppervlak van 7300 m2 voorziet APAC Raised Floors maar liefst 5880 m2 van een verhoogde computervloer. Zo kan de gamebouwer alle datakabels en installaties onder de vloer monteren. We bouwen deze vloer op met ongeveer 18.000 panelen en 22.000 steunen. De transporteur vervoert hiervoor elke week ongeveer 50 pallets. Natuurlijk zetten we ook veel mankracht in om deze grote klus te klaren. Naar verwachting ronden we het project af in september 2019.

Locatie:
Voormalig Telegraaf-pand, Amsterdam

Opdrachtgever:
BAM Bouw en techniek

Toepassing:
Winkelpand en kantoorruimte

Uitgangspunt:
Verhoogde computervloer

Gebruikte apparatuur
18.000 panelen en 22.000 steunen voor 5880 m² vloeroppervlakte.