Het kan duurzamer!

Duurzaam in alles wat we doen

Duurzaamheid komt terug in alles wat APAC doet. Van de selectie van leveranciers en het advies aan de klant tot het beheer van ons pand en de manier waarop we rijden. We dragen graag bij aan een beter milieu.

Energiezuinige producten

Onze duurzame insteek begint bij onze producten. APAC levert apparaten om datacenters te koelen. Die datacenters hebben een negatief imago qua energieverbruik. Wij helpen graag om dat te veranderen. Door onze koelmachines energiezuinig te maken met een slim ontwerp en slimme regeltechniek. Daarbij houden we er rekening mee dat onze oplossing ook economisch interessant moet zijn voor onze opdrachtgevers. We kijken samen naar de total cost of ownership. Een energiezuinig apparaat vraagt misschien om extra investering, maar levert ook een lagere stroomrekening op.

Levensduur verlengen

Wat we leveren is dus energiezuinig. Maar ook in de fase daarna helpen we klanten om energie te besparen. Met onze onderhoudscontracten zorgen we niet alleen voor een goede werking van de apparaten. We verlengen ook de levensduur. Bij een van onze grootste klanten helpen we bijvoorbeeld om de bestaande apparatuur energiezuiniger toe te passen. Door upgrades te leveren in overleg met de fabrikant. En door ze te leren om de apparaten anders te gebruiken. Dat levert mooie resultaten op.

Partners en leveranciers

Ook aan onze partners laten we graag zien dat we serieus met duurzaamheid bezig zijn. Dat dwingt ons bovendien om op dit gebied te blijven presteren. Andersom kijken we bij de selectie van onze leveranciers zelf ook naar zulke prestaties, bijvoorbeeld in de vorm van een ISO 14001 2020. Zo werken we momenteel samen met twee wereldspelers die sterk inzetten op duurzaamheid: Climaveneta en Mitsubishi Electric. Zij zijn onder meer bezig met milieuvriendelijke verpakkingen en slim transport.

APAC en Compac: klimaatbeheersing voor een brede markt

Samen met ons zusterbedrijf Compac Services bedienen wij een brede markt met oplossingen voor een optimaal binnenklimaat. Bij APAC zijn we gespecialiseerd in de koeling van datacenters en IT-ruimtes. Compac richt zich op koeling voor de procesindustrie en comfort in de utiliteitsbouw. Daarvoor werken we allebei met de hoogwaardige producten van Climaveneta, een merk van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems. Samen zijn we exclusief distributeur van Climaveneta voor de Nederlandse markt en bieden we het volledige portfolio van deze leverancier.

Omgeving en medewerkers

Verder kijken we naar onze eigen omgeving en medewerkers. In 2018 hebben we het pand dat we huurden aangekocht, zodat we het zelf kunnen verduurzamen. We hebben plannen om van het gas af te gaan en een warmtepomp te installeren voor zowel verwarming als verkoeling. Op ons enorme dak moeten voldoende zonnepanelen komen om alle stroom die we nodig hebben op te wekken. Bovendien geven we onze medewerkers al sinds 2010 instructies voor zuinig autorijden. En sinds 2013 hebben we elektrische auto’s en plug-inhybrides – met de nodige laadpalen.

Kennis en ervaring delen

In de loop der jaren hebben we heel wat kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid opgebouwd. Die lessen delen we binnen het bedrijf. Daar hebben we vaste evaluatiemomenten voor. Een slimme oplossing voor de ene opdracht kan op een andere manier weer waardevol zijn bij de volgende. Zo blijven we continu verder verduurzamen.