Koeloplossing voor ziekenhuisservers

Project

Bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp verving APAC de 15 jaar oude airconditioning van de centrale serverruimte. Zo is dit ziekenhuis ook de komende jaren weer verzekerd van betrouwbare koeling voor hun apparatuur.

Achtergrond

De bestaande serverruimtekoeling van het Spaarne Gasthuis dateerde uit 2006 en is destijds gemonteerd door een bekende: onze huidige accountmanager service. Omdat de airconditioning installatie na 15 jaar aan vervanging toe was, kregen wij van installatiebedrijf Warmtebouw de vraag om de bestaande koeling te beoordelen en op basis daarvan een nieuwe installatie aan te bieden.

Onze oplossing

Wij hebben ervoor gekozen om de 2 oude airconditioners te verwijderen en te vervangen door 2 nieuwe machines van onze leverancier Climaveneta van het type t-AV DX, elk met een koelvermogen van 26 kW. Ook de condensors waren na 15 jaar toe aan vervanging, zeker vanwege het destijds toegepaste koudemiddel.

Het leidingwerk is destijds erg netjes gemonteerd en ook bij de uitbreidingen van het ziekenhuis door de jaren heen mooi weggewerkt. Hier bleek duidelijk het voordeel van vakmanschap: na 15 jaar zagen de leidingen er nog steeds goed uit. We hebben dan ook besloten om alleen het leidingwerk op het dak te vernieuwen. Wel hebben we de leidingen binnen in het ziekenhuis vakkundig gespoeld, zodat ze weer helemaal klaar zijn voor gebruik in de nieuwe situatie.

Het resultaat

We zijn trots op deze mooie samenwerking met Warmtebouw. De nieuwe computerruimte airconditioners werken energiezuinig. En mocht er toch 1 uitvallen, dan is dat geen probleem: met het koelvermogen van 26 kW zijn ze ook in hun eentje in staat om de serverruimte voldoende te koelen. Zo is de koeling van het Spaarne Gasthuis weer klaar voor de volgende 15 jaar!

Locatie:
Spaarne Gasthuis in Hoofddorp

Opdrachtgever:
Warmtebouw

Uitgangspunt:
Vervangen huidige koeloplossing serverruimte uit 2006
Redundante opstelling van de koelapparatuur [N+1]

Gebruikte apparatuur:
2x Climaveneta onderuitblazende computerruimte airconditioner
t-AV DX U 026
2x Climaveneta luchtgekoelde condensors BVE2 DX-A B M35