ClimaPro laat koelinstallaties energiezuinig samenwerken

Met het optimaliseringssysteem ClimaPro van APACs hoofdleverancier Climaveneta laten we koelinstallaties zo efficiënt mogelijk samenwerken. Daarmee besparen datacenters veel energie.

Koelsystemen slim aansturen
ClimaPro is erop gericht om koelsystemen energiezuinig te laten werken en draagt daarmee bij aan belangrijke maatschappelijke doelen als verduurzaming en het tegengaan van klimaatverandering. In dit systeem heeft Climaveneta enorm veel expertise gestopt om koelinstallaties en de onderliggende componenten slim te laten samenwerken. Uitgekiende algoritmen sturen alle componenten voor koudeopwekking en -afgifte op de meeste efficiënte manier aan – inclusief de kleppen en pompen van het watersysteem. Op die manier bespaart ClimaPro veel energie. Wij installeren dit systeem graag voor u. Zo helpt u het milieu én gaat uw energierekening omlaag.

Praktijkvoorbeeld: energie besparen in Amsterdam
Met ClimaPro hielpen wij bijvoorbeeld een datacenter in Amsterdam om de prestaties van de gehele koelinstallatie een grote stap voorwaarts te brengen. In dit specifieke project wekken waterkoelmachines koude op voor 100 CRAH-units (Computer Room Air Handlers). Hier gebruikten we ClimaPro om de temperatuurinstelling van het koelwater afhankelijk te maken van de vraag op de datazalen. Op basis daarvan laten we de waterkoelmachines zoveel mogelijk gebruikmaken van vrije koeling – door de buitenlucht. Zo hoeven de compressoren minder vaak aan te slaan en besparen we veel energie.

Interesse?
Lees meer over ClimaPro op de Melcohit-website.