Duurzame aanpak beloond: bronzen medaille EcoVadis

Het wereldwijd vertrouwde duurzaamheidsplatform EcoVadis beloonde APAC dit jaar met een bronzen medaille. We zijn trots op deze mooie erkenning van onze duurzame aanpak.

EcoVadis beoordeelt meer dan 85.000 bedrijven over de hele wereld op duurzaamheid met een universele scorekaart en benchmarks. Bij APAC doen we daar graag aan mee en met succes: de organisatie kende ons een bronzen medaille toe voor 2021. Wat ons betreft een prachtig cadeau zo aan het eind van het jaar. Daarmee kunnen we vol trots aan onze klanten, partners en leveranciers laten zien dat we serieus werk maken van duurzaamheid in onze koeloplossingen voor de IT-branche.

Impact bij onze klanten
Wij zien het EcoVadis-certificaat als een mooie beloning voor onze jarenlange inzet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en de duurzaamheid bij ons bedrijf steeds verder te verbeteren. De meeste impact maken we bij onze klanten. We leveren energiezuinige machines, inclusief slimme regelsystemen om het verbruik nog verder omlaag te brengen. Daarbij kiezen we voor milieuvriendelijke koudemiddelen. Bovendien werken we graag aan hergebruik van de restwarmte bij datacenters voor verwarming van de kantoorruimtes en liefst ook andere gebouwen.

CO2-uitstoot terugbrengen
Ook in onze eigen bedrijfsvoering neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in. Zo zoeken we continu naar mogelijkheden om onze CO2-uitstoot terug te brengen. We rijden bijvoorbeeld liefst in elektrische auto’s en plug-inhybrides en hebben daarvoor ook de benodigde laadpalen staan. Bovendien compenseren we een groot deel van onze uitstoot met de 660 zonnepanelen op het dak van ons pand. Daarnaast werken we aan bewustwording van onze medewerkers en delen we de duurzame kennis en ervaring die we opdoen in vaste evaluatiemomenten.

Betere toekomst voor mens en natuur
De beoordeling van EcoVadis geeft ons inzicht en aanknopingspunten om ook de komende jaren weer aan de slag te gaan met nieuwe duurzame maatregelen. Natuurlijk streven we graag naar een zilveren of zelfs een gouden medaille. Maar het belangrijkste is dat we bijdragen aan een betere toekomst voor mens en natuur.