Energierekening omlaag? Laat uw koelinstallatie optimaliseren!

De hoge energieprijzen van de laatste tijd zijn een goede reden om na te gaan waar uw bedrijf nog energie kan besparen. Vergeet dan vooral de koelinstallatie voor uw serverruimte niet. Wij helpen u graag om de mogelijkheden voor besparing in kaart te brengen. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Vrije koeling: met buitenlucht

De belangrijkste manier om energie te besparen bij koeling is gebruikmaken van koude buitenlucht – vrije koeling noemen we dat. De overheid stimuleert gebruik hiervan dan ook. Vooral bij gekoeld-water-installaties is het relatief eenvoudig om vrije koeling toe te passen, waardoor het systeem aanzienlijk minder energie nodig heeft.

Koelmachinecheck

Vraag ons dus zeker naar de mogelijkheden om uw installatie geschikt te maken voor vrije koeling. Maar ook bij een zogeheten DX-installatie (directe expansie) is het de moeite waard om onze technici te laten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het systeem efficiënter te maken. En hebt u al vrije koeling, dan kijken we wat er mogelijk is om deze meer uren te laten draaien, zodat de compressor vaker uit kan blijven. Hoe uw installatie er ook uitziet, er zijn altijd opties om te besparen.

Serverruimtecheck

Onze engineers controleren niet alleen uw koelmachine, maar ook de serverruimte. Hier kijken we bijvoorbeeld naar de luchttemperaturen, luchtstromen, luchthoeveelheid en de koelklepopeningen. Zo zetten we alles op een rij om uw installatie zo efficiënt mogelijk te laten werken. En bedenk: elke mogelijke verbetering betekent een positief resultaat op uw energierekening.