Tip Green Datacenter Conference: overweeg vloeistofkoeling

De Green Datacenter Conference 2021 bracht ons veel inspirerende lessen over de verduurzaming van datacenterkoeling. Een belangrijke: vloeistofkoeling is het overwegen waard.

Op 14 oktober waren we met APAC aanwezig op de jaarlijkse Green Datacenter Conference in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Als exposant, partner en bezoeker genoten we van dit mooie en vooruitstrevende evenement van de Dutch Data Center Association (DDA). De top van de Nederlandse datacenterbranche deelde hier haar kennis, ervaringen en doelstellingen. De uitgenodigde sprekers zetten een mooi keuzepalet aan relevante onderwerpen neer met inhoudelijke diepgang en oog voor de toekomst. We raden al onze vakgenoten dan ook van harte aan om komend jaar net als wij mee te doen aan dit terugkerende DDA-evenement.

Vloeistofkoeling leeft
Om een indruk te geven van de meerwaarde die de Green Datacenter Conference te bieden heeft, delen we hier graag een verhaal dat ons inspireerde: de presentatie (pdf) van onze collega-leverancier Vertiv over de toekomst voor vloeistofkoeling in datacenters. Net als Vertiv merken wij dat dit onderwerp leeft en dat de markt voor vloeistofkoeling weer groeit nu chips zo krachtig worden dat luchtkoeling tegen zijn grenzen aanloopt.

Warmte efficiënter uitkoppelen
Vloeistofkoeling is eigenlijk een voor de hand liggende oplossing. Bovendien biedt die mogelijkheden om het energieverbruik verder terug te dringen en om de overtollige warmte van het datacenter efficiënter uit te koppelen voor hergebruik. Wij vonden het dan ook bijzonder interessant om samen na te denken wat er in een datacenter komt kijken bij een overstap naar vloeistofkoeling.

Meer inspiratie opdoen? Hou de agenda van de DDA in de gaten voor 2022 en zet de Green Datacenter Conference in je agenda.