Zonnepanelen maken APAC energieneutraal

APAC is energieneutraal. Dankzij liefst 660 zonnepanelen op ons dak kunnen we in onze eigen energiebehoefte voorzien. Een belangrijke investering voor de toekomst.

Met 660 zonnepanelen op ons bedrijfspand maakten we bij APAC een droom waar die we hebben sinds onze verhuizing in 2013: we wekken onze eigen energie op. Het zonnedak levert meer dan voldoende stroom op voor ons kantoor en magazijn – plus een groot deel van onze mobiliteit. De overtollige energie leveren we nu nog terug aan het energienet. Daarmee compenseren we ruimschoots ons laatste gasverbruik en de bijbehorende uitstoot. Zo zijn we al meer dan volledig energieneutraal.

Van het gas af
Op termijn willen we nog een stap verder gaan door ook de verwarming van ons gebouw elektrisch te maken, zodat we geen gasaansluiting meer nodig hebben. Daarvoor gaan we gebruikmaken van warmtepomptechniek – een techniek die we zelf als warmtepompleverancier goed kennen.

Investeren in de toekomst
We zijn blij dat we voor deze ideale verduurzaming van ons gebouw de komende 17 jaar een mooie subsidie krijgen. Maar we zijn ook van harte bereid om hier zelf in te investeren. Zo hebben we de dakconstructie laten verstevigen, omdat die niet sterk genoeg bleek voor de 660 zonnepanelen. Daarmee werken we aan de toekomst. Het frame waar de zonnepanelen op zijn gemonteerd heeft een minimale levensduur van 50 jaar. We kunnen er dus 3 generaties zonnepanelen op monteren, waardoor ons gebouw maar liefst 50 jaar energieneutraal is. Een project om trots op te zijn!