Nieuwe collega Robbin Born was eerst beroepsmilitair

Wat een bijzondere carrièreswitch: van beroepsmilitair naar koeltechniek bij APAC. Robbin Born is blij dat hij onlangs de overstap maakte en nu bij ons een opleiding krijgt tot service-engineer.

Mijn naam is Robbin Born. Ik ben 28 jaar jong en woon samen met mijn vriendin in een kleine dorpje in de Betuwe. Als 13-jarige begon ik in deze boomgaardrijke streek met werken bij een fruitbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan snoeien en fruit sorteren. Anderhalf jaar later stapte ik over naar de plaatselijke supermarkt om vakken te vullen. In de loop der jaren kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid en afwisselende werkzaamheden. Uiteindelijk mocht ik zelfs de eigenaar vervangen in zijn afwezigheid.

Beroepsmilitair bij de Koninklijke Marechaussee
Ondertussen stond ik voor een grote keuze: de vervolgopleiding na mijn middelbareschooltijd. Door de mooie verhalen en ervaringen van een kennis besloot ik een oriëntatie jaar te volgen voor de Koninklijke Marechaussee (KMar) bij het Ministerie van Defensie. Na deze opleiding begon ik direct als beroepsmilitair bij de KMar. Ik heb in 10 jaar tijd een hoop van Nederland mogen zien en ben onder andere werkzaam geweest op luchthaven Schiphol en bij de Koninklijke paleizen.

Verjaardagsfeest
Ondanks de mooie tijd en de fijne mensen heb ik me nooit helemaal kunnen settelen bij de KMar. Ik was dan ook al geruime tijd op zoek naar een nieuwe stap in mijn carrière. Toevallig liep ik op een verjaardag APAC-medewerker Danny tegen het lijf. Vol enthousiasme vertelde hij over zijn werk. Mijn interesse was gewekt. Na twee sollicitatiegesprekken, 3 oriëntatiedagen en een hoop nadenken kwamen we tot een akkoord. Ik ging de samenwerking met APAC aan.

Opleiding aangeboden
Met mijn niet-technische achtergrond is het wel een heftige stap. Gelukkig ben ik goed opgevangen door alle collega’s. Zij begeleiden me geduldig zodat ik later de werkzaamheden helemaal zelf kan uitvoeren. Ook krijg ik van APAC een opleiding aangeboden in de vorm van een bootcamp. Hier zullen alle ins en outs van de koudetechniek aan bod komen. Door de motivatie en kennis van alle collega’s krijg ik zin om terug de schoolbanken in te gaan en mijn carrièreswitch te laten slagen. Inmiddels heb ik mijn VCA diploma en F-Gassen certificaat met mooie cijfers op zak.

Afwisselend werk
Op het moment van schrijven werk ik al anderhalve maand bij APAC. Het voelde bij binnenkomst aan als een warm bad. En nu ik mijn collega’s beter heb leren kennen, kan ik dat gevoel bevestigen. In korte tijd heb ik al een hoop klanten mogen bezoeken en veel mensen leren kennen. Dat maakt het werk voor mij erg variërend.

Grappig hoe dingen kunnen gaan, terugkijkend op die ene verjaardag waar ik Danny ben tegengekomen!

< Onze mensen