Ultramoderne testfaciliteiten bij APAC-leverancier Climaveneta

APACs hoofdleverancier Climaveneta kreeg onlangs nieuwe testfaciliteiten. Daarmee kunt u vooraf laten controleren hoe goed de bestelde koelapparatuur in uw situatie werkt.

Bij APAC installeren we veel producten van Climaveneta, een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van klimaattechniek. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Om die kwaliteit continu hoog te houden, testen ze alle apparaten uitvoerig. Nu gaan de ontwikkelingen op het gebied van testen, meten en simuleren razendsnel. Om daarvan te profiteren, heeft Climaveneta’s moederbedrijf Mitsubishi Electric IT Cooling Systems onlangs de testfaciliteiten vernieuwd. Voor het testen van de chillers is zelfs een geheel nieuw laboratorium gebouwd.

Speciaal getest voor uw situatie
Deze moderne testfaciliteiten leveren ook voordeel op voor u als adviseur of opdrachtgever. Zo kunt u een zogeheten ‘witness test’ (video) laten uitvoeren. Een test die de situatie op de beoogde locatie nabootst om in de praktijk te zien of de door u gekozen machine aan uw verwachtingen voldoet. Of hij ook echt werkt onder de extreme omstandigheden waarvoor hij ontworpen is, zoals een buitentemperatuur van -20 °C of juist van +55 °C. Wat het rendement in zulke situaties is. En hoeveel geluid de machine daarbij produceert. Zo weet u voor installatie zeker dat u een goede machine krijgt voor uw situatie. Bovendien worden onverwachte opstartproblemen op deze manier tot een minimum beperkt, zodat de installatie op locatie soepel verloopt.

Mogelijke tests
De testfaciliteiten van Climaveneta bieden:

  • rendementsmetingen in vollast en deellast:
    • tot 4.800 kW;
    • van -20 °C tot +55 °C;
  • gecombineerde tests van IT-koelingpakketten (koelmachines en close control units);
  • geluidstests volgens ISO 3744 en ISO 9614-2
  • controle van de werking onder zware omstandigheden;
  • storingstests
  • prestatiecertificering volgens UNI 14511, Eurovent 6/6 en ANSI-ASHREA 2016

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze testservice? Vraag de brochure aan of maak een afspraak met één van onze adviseurs. Bel 030-241 68 50 of mail naar info@apac.nl.