Computervloeren in een datacenter of serverruimte
De optimale verhoogde vloer voor datacenters en serverruimtes
BEKIJK DE VOORDELEN
BEKIJK DE VOORDELEN

Verhoogde computervloeren in uw serverruimte of datacenter

In uw computerruimte of datacenter is het belangrijk dat kabels en leidingen goed bereikbaar zijn en tegelijk netjes weggewerkt. Bovendien vraagt de IT-apparatuur om een goede luchtcirculatie voor optimale koeling. In de telecommunicatie- en IT-industrie leveren wij computervloeren en beveiligde computerruimtes.

Om uw IT-ruimte efficiënter te koelen, kunnen we de koude en warme luchtstromen van elkaar scheiden. Zulke koude en warme gangen realiseren we bijvoorbeeld met zogeheten cubes. Met deze en andere oplossingen kunt u veel energie besparen. We helpen u graag met een passende oplossing voor uw serverruimte of datacenter.

  • verhoogde-computervloer-apac
  • verhoogde-computervloer-apac-2
  • verhoogde-computervloer-apac-3

Voor elke situatie een passende computervloer

APAC heeft voor elke situatie een passende computervloer. Uiteraard houden we daarbij rekening met de belasting die de vloer moet kunnen dragen. Er zijn grofweg 3 soorten onderconstructies toe te passen, afhankelijk van de draagkracht die nodig is.

Bij de lichtste versie wordt er gebruik gemaakt van enkel steunen, welke aan de computervloer gekit en eventueel voor extra stevigheid geschroefd worden in de ondervloer.

Een stap zwaarder komen er dwarsverbindingen tussen de steunen, zogenaamde dwarsliggers. Deze zorgen voor extra draagvermogen rondom de naden van de panelen. Daarnaast worden de steunen hierdoor onderling extra verstevigd. Er ontstaat een onderconstructie uit één geheel.

Het zwaarste type onderconstructie wordt gerealiseerd met speciale koppen op de steunen, waar vervolgens een kokerconstructie bevestigd wordt door middel van C-profiel en hamerkopbouten.

MEER RUIMTE

Een verhoogde computervloer creëert extra ruimte voor elektra en data, daarnaast zorgt het voor ventilatie.

DUURZAAM

Door het hergebruiken en doorvoeren van warmte is een verhoogde computervloer de duurzaamste die er is.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN

DIRECTE INSTALLATIE

Verhoogde computervloeren zijn door de flexibiliteit op (vrijwel) iedere vloer direct te installeren.

MEER RUIMTE

Een verhoogde vloer creëert extra ruimte voor elektra en data, daarnaast zorgt het voor ventilatie.

DUURZAAM

Door het hergebruiken en doorvoeren van warmte is een verhoogde vloer de duurzaamste die er is.

DIRECTE INSTALLATIE

Verhoogde vloeren zijn door de flexibiliteit op (vrijwel) iedere vloer direct te installeren.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN

Groot assortiment panelen

Wij bieden een groot assortiment aan panelen. Voor binnenruimtes zijn er twee types basis panelen. De meest gebruikte soort is opgebouwd uit samengeperst spaanplaat, de andere uit calciumsulfaat versterkt met mineraalvezel. Deze laatste biedt extra stevigheid aan de vloer en is bovendien dunner. Daardoor zijn deze panelen ook geschikt als er minder ruimte beschikbaar is.

Voor de afwerking aan de bovenkant van de panelen kunt u kiezen uit een groot aantal materialen, waaronder high pressure laminate (HPL), tapijt, marmer, linoleum, graniet en keramiek. De meeste materialen zijn beschikbaar in diverse kleuren of motieven. Zelfs glazen panelen behoren tot de mogelijkheden, waarmee u de techniek onder de vloer zichtbaar kunt maken. Ook kunt u uw eigen ‘topping’ aanleveren. Deze moet dan wel voldoen aan onze kwaliteitseisen.

  • diverse-soorten-vloeren-kantoor-woning
  • datacenter-koeling-serverruimte-koeling-4
  • datacenter-koeling-serverruimte-koeling-5

Ontzorgen met persoonlijke aanpak

Bij APAC Raised Floors zijn we al meer dan 30 jaar actief op het gebied van verhoogde vloeren. Onze ervaren medewerkers staan garant voor hoge kwaliteit. We zijn persoonlijk betrokken en doen er alles aan om aan te sluiten bij uw wensen en behoeften. We werken met korte communicatielijnen en zorgen ervoor dat u altijd één aanspreekpunt heeft. We ontzorgen u graag gedurende het hele project. Zo bieden we een strakke planning en dragen we zorg voor de juiste logistiek en coördinatie. Na het plaatsen van de vloer, nemen we ook graag het onderhoud op ons.

Meer weten over uw mogelijkheden?

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met onze adviseurs.